Yuliya Dumanska – ambasadorul „ebt Finals 2019” – a stabilit joi seara la București un record ce va fi foarte greu de depășit. Eleva școlii de handbal condusă de soții Ioan și Ioana Marta, Yuliya Dumanska a fost desemnată „Cea mai bună jucătoare de handbal a României” în sezonul 2018-2019, în cadrul Galei Premiilor Handbalului Românesc organizată de Sindicatul Handbaliștilor din România (SHR). Acest premiu este acordat pe baza voturilor exprimate de jucătoarele și antrenorii din Liga Florilor, ceea ce face ca această apreciere să fie cu atât mai meritorie.

În cadrul aceleași gale, Yuliya Dumanska a fost desemnată și „Cel mai bun portar de handbal din România”, în baza acelorași voturi. În plus, în perioada premergătoare acestui eveniment festiv, SHR a organizat și un sondaj de popularitate în rândul suporterilor, pentru a desemna cea mai iubită handbalistă din România. Și acest premiu a fost câștigat tot de Yuliya, e drept la mare luptă cu Cristina Neagu, de patru ori desemnată cea mai bună jucătoare a lumi.

 „Aceste premii mă bucură enorm și mulțumesc pentru recunoștință! Am ales România cu sufletul și mi se demonstrează încă odată că sufletul nu se înșală! Mulțumesc tuturor, aș vrea să împart aceste premii cu voi!” a declarat Yuliya Dumanska la finalul galei. 

Aceste premii vin ca o încununare a unui sezon de excepție făcut de sportiva de origine ucraineană. Astfel, ea a fost desemnată la finalul anului 2018 „Cel mai bun tânăr portar de handbal” și „Cea mai bună tânără jucătoare de handbal” a lumii, după ce câștigase în 2018 Cupa EHF alături de SCM Craiova și Super Cupa României, cu noua sa echipă SCM Râmnicu Vâlcea. O echipă nouă în cadrul căreia și-a pus amprenta decisiv pentru câștigarea la finele sezonului competițional a Ligii Florilor, detronând după mulți ani pe fosta câștigătoare a Ligii Campionilor, CSM București.

Se dovedește astfel că decizia de a o coopta ca ambasador al celui mai important eveniment sportiv al handbalului pe plajă, dedicat echipelor de club, s-a dovedit a fi cea mai bună alegere. Suntem mândri că cea mai bună tânără handbalistă a lumii și totodată regina competiției interne a a acceptat să reprezinte „ebt Finals 2019”, eveniment care va avea loc în Centrul Vechi al orașului Baia Mare, în perioada 6-9 iunie. 

 

Vă așteptăm pe toți să o întâlniți pe Yuliya pe plaja de la munte, unde veți avea parte de un adevărat spectacol sportiv.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.