Baia Mare Beach Handball Challenge e pentru noi dovada de netăgăduit că atunci când îți stabilești un obiectiv, oricât de îndrăzneț, dacă pui suflet, uiți de obstacole și investești muncă fără să te gândești că ai putea eșua, totul, dar absolut totul îți vine în ajutor.

Poți să spui cum vrei. Că s-au aliniat astrele, că te-a ajutat divinitatea, că norocul ți-l faci cu mâna ta… spune-i cum vrei. Cert e, că în mod aproape inexplicabil, totul se rezolvă. Îți ies în cale oamenii potriviți, pleacă fără să-i trimiți cei nepotriviți, găsești soluții neașteptate la toate provocările, primești exact la timp, din surse nebănuite, bucățica aceea extrem de importantă de „ceva” care îți lipsea. Chiar și ceea ce pare că nu e cum ar trebui să fie, se dovedește în cele din urmă de ajutor, se dovedește că ceea ce părea a fi o greșeală, este defapt o întâmplare menită să soluționeze o altă problemă și mai stringentă.

Pur și simplu toate se potrivesc ca într-un puzzle perfect desenat, chiar dacă pe parcurs adeseori pare că lipsesc piese. Și în acest puzzle un rol important l-au avut oamenii. E incredibil cum am atras alături de noi, deseori chiar fără să cerem, suflete generoase, muncitoare, implicate, oameni, unii chiar necunoscuți, fără de care sigur n-am fi reușit atât de mult, sau am fi făcut mai puțin.

Ediția din acest an în special, e o listă atât de lungă de minunate povești despre oameni, pline de inspirație, de emoție, de exemplu personal, de dăruire, încât ne-ar lua probabil zi de zi un an întreg și tot nu am reuși să le povestim pe toate. Povești simple, dar curate, pure, care te fac să îți recâștigi încrederea în umanitate. Am crezut în oameni și am scos din ei ce au avut mai bun.

Nu putem să nu spunem că au fost și indivizi care au vrut să ne pună bețe în roate. Lor nu putem decât să le mulțumim, pentru că fiecare dintre ei a generat pentru noi bunătate, prin alți și alți oameni care au contracarat înzecit orice tentativă de a ne fi zădărnicite eforturile. Nu există satisfacție mai mare decât să constați că binele chiar învinge, că e mai puternic, că se multiplică dacă trebuie la infinit, că e adevărat – unde-s mulți puterea crește. 

Vom spune o parte din aceste povești. Uneori fără să nominalizăm. Doar pentru că ele au puterea de a inspira. Pentru că la tot ce am realizat în cele patru ediții de până acum, vrem să mai adaugăm și inspirația, puterea exemplului. Și nu ca să ne lăudăm, ci pentru că credem cu tărie că ceea ce am realizat noi poate fi multiplicat.

Știm sigur că stau prin sertarele sufletelor voastre idei trăznite, pasiuni neexprimate, inițiative nebune, visuri aiuristice pe care poate că vă temeți să le expuneți „oprobiului public”. Tudor Marta a făcut-o. A zis că aduce marea la munte și a adus-o, oricât de nebună și nerealizabilă părea ideea lui. O idee cu lipci, care i-a adus alături oameni dispuși să tragă cot la cot cu el și să ducă un gând nebun la una din cele mai faine chestii pe care acest oraș le-a trăit vreodată.

Nu vă gândiți prea mult, nu ascultați vocile care vă trag înapoi, nu inventați pretexte. Dați-i drumul. Acum. Nu mâine, nu mai târziu. Pentru că se poate. Dacă noi am putut și tu poți! 

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.