A fost odată o legendă despre un comisar EHF intransigent, necruțător, neînduplecabil și inflexibil, temut de toți cei care au avut de a face cu el. O LEGENDĂ!

Și ca în mai toate legendele, și aceasta, la rădăcini, are o fărâmă de adevăr. Am vrut să zic (mă scuzați), că, de fapt, întreaga legendă e adevărată. De unde știm? L-am întâlnit. Am muncit cu el. Și chiar tot ce se spune despre el e adevărat.

Mai puțin că e de temut. Aceia care au inventat asta nu au habar despre ce înseamnă sângele de latin. Ei nu au întâlnit niciodată un „italiano vero”. Ei  nu știu ce mix poate să iasă din acest temperament vulcanic și calități precum profesionalism, perfecționism, ambiție și înțelepciune. Uneori rezultatul ar putea semăna cu un vulcan trezit. Gata să-și arate puterea, măreția, izbucnirea.

Și nu e adevărat nici că ar fi necruțător. Trebuie doar să îi întâlnești privirea și zâmbetul discret, părintesc, ca să înțelegi că dincolo de orice fațadă se află un om gata oricând să te înțeleagă și să te ajute. 

Și, hai să recunoaștem… nici neînduplecabil sau inflexibil nu e. Adică, la câte provocări l-am supus, de câte ori am făcut altfel decât ne-a cerut, la cât de indisciplinați am fost… dacă era să fie neînduplecabil sau inflexibil am fi avut mari probleme. În schimb a fost omul mereu dispus să accepte soluții alternative, să ne ajute să ne adaptăm la situațiile ivite și să ne ofere din vasta lui experiență, pentru a putea face din acest eveniment unul de clasă.

Mai rămâne intransigența. Asta nu i-o putem lua. Măcar așa, ca să nu știrbim de tot legenda. Dar (asta rămâne între noi), chiar dacă emană aerul de intransigent, știe când să lase de la el. Totul, pentru ca în final totul să iasă perfect.

El e Marko Trespidi. Cel care ne-a susținut și ne-a fost în spate din prima clipă în care am obținut dreptul de a organiza EBT Finals 2019. Zic că ne-a stat în spate, pentru că e o vorbă care zice că orice șut în dos e un pas înainte. Iar noi am făcut niște pași, chiar serioși, înainte. Mulțumim Marko pentru că ai avut grijă să nu stăm pe loc. O bună parte din ceea ce am realizat anul acesta pe plaja de la munte ți se datorează și ție.

Ne datorăm reciproc o poză împreună pe plaja de la munte. Așa că te așteptăm cu drag înapoi la Baia Mare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.