Un turneu final fără o reprezentantă a Ungariei nu are același farmec, indiferent de disciplină. Ungaria dă regina Europei în handbalul indoor, Györi Audi ETO KC, are o reprezentantă în Final Four-ul masculin al Ligii Campionilor, Telekom Veszprém HC, dar și patru formații la EBT Finals 2019. Prima din cele patru despre care vorbim este echipa masculină Beach Stars BHC, dublă câștigătoare a EBT Finals.

Beach Stars BHC vine din Budapesta, de la doar 400 de kilometri depărtare de Baia Mare. Dublă câștigătoare a EBT Finals, în 2006 și 2008, maghiarii vin pe plaja de la munte cu un singur scop: accederea între primele patru echipe din acest sezon.

Beach Stars BHC este una din formațiile cu experiență în handbalul pe plajă. Fondată în 2002, echipa din Budapesta este de patru ori campioană a Ungariei și are în componență doi jucători care au evoluat în cupele europene în handbalul de sală. Vitáris Norbert a jucat pentru Dunnafer în sezonul 2009-2010 al Cupei EHF, iar Kovács Márk în chiar actualul sezon al Cupei EHF, cu Sport36 – Komlö. Ambii au fost, de altfel, și internaționali ai Ungariei la nivel de tineret.

Beach Stars BHC (Ungaria):
Oraș: Budapesta
Anul înființării: 2002
Culorile echipei: Negru, roșu și albastru

Prezențe anterioare și rezultatele la EBT Finals:
Locul 6 – 2005
Locul 1 – 2006

Locul 8 – 2007

Locul 1 – 2008

Locul 4 – 2009

Locul 5 – 2010

Locul 5 – 2011

Locul 2 – 2012

Locul 6 – 2013

Locul 5 – 2015

4 titluri de campioană a Ungariei
3 Cupe ale Ungariei

Lotul echipei:
Vitáris Norbert, Kapusi Levente, Molnár György, Glózik Balázs, Matuszka Balázs, Tarjányi Dávid, Pádár Dávid, Valler Péter, Auer Christopher, Nagy András, Földesi Csaba, Tarjányi Péter, Kovács Márk, Szövérdffy Szabolcs

Staff tehnic:
Gábor Báthori (antrenor), István Bődy (manager), András Trekoványecz (technical coach), Sándor Varga (preparator fizic)

„Vrem să ajungem în semifinale și de acolo se poate întâmpla orice, de asemenea!” – István Bődy, manager

„Suntem bucuroși să ne aflăm din nou aici! Vom da tot ce avem mai bun și Stefan (n.r. István Bődy) va aprecia ceea ce merităm!” – András Nagy, căpitanul echipei

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.