Am anunțat spectacol pe plaja din Baia Mare și ne respectăm promisiunea. Pinturas Andalucia BM Playa Sevilla vine în capitala Maramureșului pentru a își apăra coroana, obținută în urmă cu un an în Polonia.

Spania are două reprezentante la EBT Finals 2019 de la Baia Mare, Palletways Verallia Azuqueca, cu care am făcut deja cunoștință, și Pinturas Andalucía BM Playa Sevilla, deținătoarea trofeului EBT Finals și una din favoritele de anul acesta.

În urmă cu un an de zile, în Polonia, Pinturas Andalucía BM Playa Sevilla evolua pentru pentru prima oară la un EBT Finals și chiar reușea să câștige competiția, după o finală palpitantă cu Detono Zagreb, reprezentanta Croației. A fost 2-1 la seturi pentru iberici după ce au revenit de la 0-1 și s-au impus cu 6-2 la shootout.

Pe lângă etapa finală a European Beach Tour câștigată, echipa din Sevilla este campioană a Spaniei în 2017, dar și câștigătoare a circuitului Beach Handball din Spania în 2018.

Hugo Madera, talismanul lui Pinturas Andalucía

Pinturas Andalucía BM Playa Sevilla va avea în componență un adevărat talisman. Hugo Madera a câștigat până acum de trei ori competiția, cu trei echipe diferite. Acesta a ridicat trofeul cu BM Playa Alcalá, cu rușii de la Ekaterinodar, dar și cu actuala sa echipă, Pinturas Andalucía. Pe lângă Hugo Madera, la echipa din Sevilla evoluează și doi jucători din Liga Asobal, Jose A. Consuegra și Alonso Moreno, ambii de la Ángel Ximénez.

Pinturas Andalucia BM Playa Sevilla (Spania):
Oraș: Sevilla
Anul înființării: 2011
Culorile echipei: Verde

Prezențe anterioare și rezultatele la EBT Finals:
Locul 1 – 2018

Campioana Spaniei – 2017
Câștigătoare a Beach Handball Circuit din Spania – 2018 (Locul 1 la Oropesa, locul 2 la Antequera, locul 3 la Valencia și locul 5 la Orihuela)

Lotul echipei:
Álvaro Espino, Roberto Mateo, Joan Costa (portari), Javier Holst, Manuel Holst, Alonso Moreno, Miguel A. Alcantara, Hugo Madera (apărători), Jose A. Consuegra, Antonio Franco „Nonete” (specialiști), Adria Ortola, Javier Martinez, Carlos Gonzalez (atacanți)
Staff tehnic: Alfonso Rodriguez (antrenor)

Jucători reprezentativi:
Adria Ortola – component al naționalei Spaniei
Carlos Gonzalez – component al naționalei Spaniei U18 și campion olimpic de tineret
Jose A. Consuegra și Alonso Moreno – jucători în Liga Asobal la Ángel Ximénez
Hugo Madera – triplu câștigător al EBT Finals cu trei echipe diferite: BM Playa Alcalá, Ekaterinodar și Pinturas Andalucía

„Anul acesta vom accepta provocarea de a întâlni din nou cele mai bune echipe din Europa. Anul trecut am fost debutanți și acest lucru ne-a permis să surprindem câteva echipe în competiție. În acest an echipele s-au întărit cu jucători noi și va fi o provocare să câștigăm din nou. Vom încerca să ajungem cât mai departe în competiție.”

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.