Prieteni, v-am promis spectacol pe plaja de la Baia Mare și ne ținem de cuvânt! Azi facem cunoștință cu Detono Zagreb, campioana Croației și cea mai importantă echipă a Europei din handbalul pe plajă!

Știm cu toții ce istorie are Croația în handbalul mondial. De asemenea, știm cu toții ce forță este Zagrebul în handbalul de sală, unde și-a trecut în palmares două Ligi ale Campionilor. Însă nici echipa de handbal pe plajă nu e mai prejos. Detono Zagreb este cea mai importantă echipă a Europei ca și palmares și vine la Baia Mare să ridice din nou trofeul.

Campioană a Croației în ultimele 11 sezoane, Detono Zagreb a fost a doua anul trecut în Polonia, la EBT Finals. Croații au pierdut finala cu Pinturas Andalucía BM Playa Sevilla la shootout, dar și coroana pe care o câștigaseră în 2017 și pe care o mai obținuse de alte șase ori în istorie! Detono vine la Baia Mare cu o echipă mixtă, formată din jucători cu experiență și jucători tineri. Pe lista preliminară se află însă primii doi marcatori de la EBT Finals 2018, Josip Matezovic și Ivan Juric, cu mețiunea că primul a evoluat însă atunci pentru Chemo Profili Zagreb.

Academic Beach Handball Club Zagreb (Croația):
Oraș: Zagreb
Anul înființării: 2006
Culorile echipei: Albastru, galben, rosu și verde

Prezențe anterioare și rezultatele la EBT Finals:
Locul 1 – 2009, 2010, 2011, 2012, 2014, 2015, 2017
Locul 2 – 2013, 2018
Locul 3 – 2007, 2016

11 titluri de campioană a Croației

Lotul echipei:
Tin Brzica, Josip Matezović, Mladen Paradžik, Ivan Jugović, Mateo Budić, Ivan Palac, Lucian Bura, Filip Dominik Hančić, Tomislav Lauš, Josip Leko, Nikola Finek, Ivan Jurić, Igor Požeg, Jan Kovačec, Patrik Pavlović, Filip Goričanec, Mario Lacković.
Staff tehnic:
Igor Požeg (antrenor), Patrick  Pavlović (staff), Mladen Paradžik (antrenor secund)

„Sunt cu adevărat încântat că EBT Masters Finals se va disputa în România, o țară nouă în handbalul pe plajă care investește în frumosul și atractivul nostru sport. Așteptările noastre de la acest turneu sunt aceleași, ca întotdeauna. Nu vreau să fim aroganți, dar ne străduim să obținem al optulea titlu pe nisipul din România. Totuși, competitorii sunt din ce în ce mai buni de la an la an, deci rămâne de văzut. Ceea ce putem promite este că vom încerca să ne pregătim pe cât de bine putem. Pe lângă medalia de aur, obiectivul nostru secundar este de a le arăta jucătorilor tineri cum să se comporte și cum să gestioneze totul pe durata unei competiții atât de puternice precum EBT Masters Finals este. Sper că ne vom îndeplini ambele obiective.” Igor Pozeg, antrenor Detono Zagreb

Sursă photo: Pawel Jakubowski Photography

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.