Când spui Plock automat te gândești la atmosfera fantastică de la meciurile Wislei din Champions League. La băimăreanul Vali Ghionea, unul dintre cei mai buni marcatori din istoria echipei indoor din Plock. Nouă ne zboară însă gândul la BHT Petra Plock, echipa de beach handball care vine la Baia Mare cu gânduri mari: câștigarea ediției din 2019 a EBT Finals.

Legăturile dintre SPR Wisla Plock și BHT Petra Plock sunt evidente. Formația de beach handball a fost formată de foști componenți  ai echipei indoor, în urmă cu 7 ani, și nu se abate de la principii clare. Unul dintre ele și poate cel mai important este acela că în echipă sunt acceptați doar localnici și aproape toți au evoluat la nivelul primei ligi indoor, PGNiG Superliga. În plus, BHT Petra are și o echipă secundă, dar și una de juniori.

BHT Petra Plock abordează EBT Finals 2019 cu gânduri mari. „Întotdeauna țintim aurul”, afirmă polonezii. Cel mai aproape de prima treaptă a podiumului au fost în urmă cu doi ani, la Gaeta, însă au pierdut finala cu Detono Zagreb.

BHT Petra Plock (Polonia):
Oraș: Plock
Anul înființării: 2012
Culorile echipei: Albastru și alb

Prezențe anterioare și rezultatele la EBT Finals:
Locul 8 – 2015
Locul 5 – 2016
Locul 2 – 2017
Locul 10 – 2018

4 titluri de campioană a Poloniei
5 Cupei ale Poloniei
Bronz la European Champions Cup (2015)

Lotul echipei:
Adrian Fiodor, Artur Niesłuchowski, Kacper Adamski, Filip Koper, Konrad Koper, Marcin Miedziński, Michał Kwiatkowski, Patryk Orędowicz, Bartosz Wojdak, Łukasz Niedzielak, Miłosz Rupp, Suski Jarosław, Jakub Moryń, Miłosz Kujawa, Paweł Kowalski, Tomasz Wiśniewski, Maciej Fabianowicz, Mateusz Fuksiński, Patryk Petyn, Mikołaj Czapliński, Krystian Matusiak, Adrian Turkowski
Staff tehnic:
Michał Kwiatkowski (antrenor), Koper Konrad (antrenor secund), Artur Niesłuchowski (președinte), Jacek Brzozowski (manager), Bogdan Kwiatkowski (manager), Marcin Siółkowski (manager)

„Anul trecut în Polonia la EBT Finals nu ne-am atins obiectivele, de aceea în acest an suntem cu adevărat motivați să revenim în topul echipelor europene. Ne-am început pregătirea în țara noastră și vom participa la câteva turnee locale. Abia așteptăm să începem competiția din Baia Mare!” a declarat Artur Niesłuchowski, președinte BHT Petra Plock.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.