Am pornit Baia Mare Beach Handball Challenge la drum în urmă cu doi ani cu un obiectiv foarte precis. Promovarea sportului în general și al beach handbalului în special. Succesul aproape nesperat al primei ediții ne-a determinat să dăm loc în cadrul evenimentului care aduce plaja la munte și altor sporturi pe nisip, precum beach voley și beach fotbal. Cu același scop al promovării sportului.

Dintre acestea, doar voleiul pe plajă este sport olimpic. Un sport spectaculos, foarte popular în întreaga lume, cu nenumărate competiții de mare anvergură, cu o deosebită priză la public. Din păcate în România acest sport este mai puțin practicat. Voleiul pe plajă are la noi în țară, la nivel profesionist, maxim 150 de sportivi, în total.

Am făcut din timp demersuri pentru a coopta FRV ca partener al competiției organizate la Baia Mare, una care nu se dorește a fi una oficială, ci mai mult una cu caracter deschis, demonstrativ. Neprimind un răspuns la propunerea de colaborare, am continuat organizarea turneului demonstrativ, față de care s-au arătat interesați peste 50 de sportivi din întreaga țară, amatori și profesioniși. Cu doar câteva zile înainte de eveniment, jucătorii legitimați au renunțat să mai participe pentru că FRV le interzice, amenințând cu suspendarea din activitate.

Am continuat cu organizarea turneului, însă doar cu sportivi amatori, nepermitându-ne, să îndeplinim condițiile financiare impuse de FRV, ținând cont că promovăm acest sport din resurse exclusiv private.

Anunțăm deci iubitorii de spectacol sportiv, pasionații de beach volley, că la această ediție vor participa sportivi amatori sau care nu au licență FRV. Ceea ce nu înseamnă, evident, că spectacolul sportiv va avea de suferit.

Vă așteptăm, cu mic, cu mare, la Beach Voley Baia Mare.

Please follow and like us:
Categories: Blog

Leave a Reply