După experiența de la cea de-a treia ediție Baia Mare Beach Handball Challenge în care sportivii băimăreni au avut ocazia să reia contactul cu handbalul pe nisip, aceștia au avut ocazia să continue distracția pe nisip în cadrul celei de-a doua ediții a Campionatului național de beach handball, organizat de către Federația Română de Handbal la Mangalia, în perioada 31 iulie – 2 august 2018. Competiția a adunat la start 27 de echipe, ditnre care 2 echipe băimărene.

Din nou vicecampioane naționale

Sportivele din Baia Mare continuă să ne facă mândri. După ce și-au revendicat locurile I și II la tuneul dedicat amatorilor din cadrul celei de-a treia ediții Baia Mare Beach Handball Challenge, respectiv locul III și V la primul EBT din România, o parte din fetele de la Pisicile sălbatice și Tigroaice și-au unit forțele și au plecat spre Mangalia pentru a reprezenta Clubul Sportiv Minaur la Campionatul național de beach handball pentru juniori. Motivate și dornice de a se poziționa pe podium și în acest an, fetele au luptat intens, reușind să obțină victorii fără probleme cu CSȘ Sf. Gheorghe, CSȘ Tulcea și HCM Craiova. Meciul cu CSȘ Viitorul Cluj a fost intens disputat, băimărencele reușind să câștige meciul la shootout-uri cu 2-1. Cea mai intensă luptă a fost cu echipa Constanței, principala adversară a echipei noastre, echipă care și în acest an și-a revendicat tilul de campioană. Astfel, băimărencele ocupă locul II pe podium și se mândresc cu titlul de vicecampioane naționale, pentru al doilea an consecutiv și cu premiu special pentru cel mai bun portar la turneul feminin la Junioare A, câștigat de Marina Dumanska.

“Mă bucur că am avut ocazia să reprezint echipa din Baia Mare. Ne-am dorit foarte mult să ne clasam pe podium și suntem fericite că am reușit să facem acest lucru. Am arătat că suntem o echipă adevărată, o familie. Cu siguranță mai avem multe de învățat dar suntem pregătite să muncim în continuare. A fost o plăcere, o bucurie și o mândrie sa participăm la acest Campionat de Beach Handbal” spune Marina Dumanska.

Prima participare aduce bronzul pentru băieți

După ce au făcut spectacol în ultimii 2 ani la Baia Mare Beach Handball Challenge, sub numele de Braveții în 2017 și Dulăii în 2018, juniorii au reprezentat Academia de handbal Minaur pentru prima dată la un campionat național de beach handball. Cu o singură înfrângere la activ, băieții au luptat pentru bronz în fața celor de la CS Brazi, meci pe care l-au câștigat la shootout-uri. Medaliații cu bronz au fost: Bogdan Paul desemnat cel mai bun jucător al turneului masculin la Juniori B, Andrei Paul, Andreas Hauler, Răzvan Boitor, Vlad Pop, Călin Indrecan, Tiberiu Cioclu și Alexandru Pașca, sub coordonarea dnei. Marta.

Please follow and like us:

Leave a Reply